Η Samsung είχε κάνει την έκπληξη πέρσι τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της MWC 2017, παρουσιάζοντας ένα νέο 2-σε-1 PC, το Galaxy Book. Πλέον ο διάδοχός του είναι γεγονός με την αναμενόμενη ονομασία Samsung Galaxy Book 2 ενώ παρά την αναφορά Galaxy, το PC στηρίζεται στα Windows 10 αποτελώντας ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά πάντως έχουν κάτι από smartphone αφού εκεί βρίσκουμε το Snapdragon 850 SoC της Qualcomm το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση με συστήματα Windows 10 on ARM όπως το συγκεκριμένο.

Η επιλογή αυτή της Samsung έχει δύο πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι η αυτονομία του συστήματος η οποία αγγίζει τις 20 ώρες ενώ παράλληλα μπορεί να είναι συνδεδεμένο σε δίκτυα 4G για συνεχή πρόσβαση στο Internet.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει η οθόνη αφής τεχνολογίας Super AMOLED με διαστάσεις 12 ιντσών και ανάλυση Full HD+. Η μνήμη φτάνει τα 4GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος τα 128GB. Η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 8MP ενώ για τις βιντεοκλήσεις σας θα στηριχτείτε σε κάμερα των 5MP.

Ο αποθυκευτικός χώρος μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD κάρτας ενώ οι διαθέσιμες θύρες είναι 2 usb-c και όχι κάποια άλλη. Στο πακέτο θα περιλαμβάνεται και ψηφιακό stylus. Η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στα €1000.