Οι mirrorless προτάσεις της Sony, αποτελούν μερικές από τις δημοφιλέστερες κάμερες της αγοράς για όσους επιθυμούν κορυφαία ποιότητα λήψεων, σε μικρό σώμα. Με το σκεπτικό αυτό, η Ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τη σειρά alpha, παρουσιάζοντας πρόσφατα δύο μοντέλα, την α6600 & α6100.

Με μοντούρα E-mount και αισθητήρα 24.2MP APS-C, η α6600 αποτελεί μια αρκετά δυνατή πρόταση, με δυνατότητα εστίασης σε μόλις 0.02 δευτερόλεπτα, κάτι που της επιτρέπει τη συνεχή λήψη φωτογραφιών με ταχύτητα 11 καρέ το δευτερόλεπτο.

Διαθέτει ακόμα 425 σημεία ανίχνευσης φάσης με δυνατότητα εντοπισμού ματιού όχι μόνο σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα ενώ η εγγραφή βίντεο γίνεται πάντα στην 4K ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Στη Full HD ανάλυση, η εγγραφή μπορεί να γίνει στα 120 καρέ/δευτερόλεπτο ενώ από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η οθόνη 3 ιντσών που μπορεί να γυρίσει υπό γωνία 180 μοιρών προκειμένου ο κάτοχος της μηχανής να βλέπει ακριβώς τι τραβάει.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Apple πιστή με το φθινοπωρινό της ραντεβού, φέρνει καινοτόμα προϊόντα στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η α6100 κάμερα της Sony αποτελεί ίσως την οικονομικότερη πρόταση της σειράς, διαθέτοντας ίδιο αισθητήρα, ίδια απόδοση ISO και AF αλλά και ίδια ταχύτητα burst. Η διαφορά βρίσκεται στην απουσία in-body οπτικής σταθεροποίησης αλλά και στη χαμηλότερη ανάλυση που διαθέτει το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο. Και αυτή πάντως η κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο σε 4K ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο με ταχύτητα εστίασης 0,02 δευτερόλεπτα.

Η Sony θα φέρει τις α6600 και α6100 στην αγορά τον προσεχή Οκτώβριο με τιμές $1400 και $750 αντίστοιχα (body), χωρίς να λείπουν οι προτάσεις με kit αλλά και πλήθος περιφερειακών και φακών που ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει.