Για όσους αναπολούν το πρώτο χειριστήριο του πρώτου XBOX με την κωδική ονομασία XBOX The Duke, η εταιρεία Hyperkin αναλαμβάνει να το επανακυκλοφορήσει στην αγορά, αυτή τη φορά συμβατό όχι μόνο για το Xbox One αλλά και για τα Windows PC.

Η Hyperkin ειδικεύεται στη δημιουργία περιφερειακών για παιχνιδοκονσόλες του παρελθόντος, προσαρμοσμένα πλέον για τη σύγχρονη εποχή φέρνοντας αναμνήσεις του παρελθόνοτος όπως στην προκειμένη περίπτωση. Μία τελευταία δημιουργία της εταιρείας που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση CES 2018 ήταν το θρυλικό Gameboy, το οποίο μάλιστα θα είναι συμβατό με όλες τις παλιές “κασσέτες” του αυθεντικού.

XBOX The Duke

Το χειριστήριο του Xbox είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή για το τεράστιο μέγεθός του, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Ιάπωνες κατόχους της κονσόλας, αναγκάζοντας τη Microsoft να προχωρήσει σε άμεση αντικατάστασή του με ένα διαφορετικό χειριστήριο, αρκετά μικρότερο σε μέγεθος και με την ονομασία Xbox S. Από την άλλη, ειδικά στην Ευρώπη, το συγκεκριμένο χειριστήριο απέκτησε φανατικούς φίλους αν και η δημοφιλία του δε στάθηκε ικανή να το κρατήσει στην αγορά.

Η σύγχρονη εκδοχή του από την Hyperkin, 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου χειριστηρίου, διαθέτει κάποιες μικρές βελτιώσεις προκειμένου να είναι συμβατό με τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια, ενώ στη μέση υπάρχει μία OLED οθόνη στην οποία εμφανίζεται το αρχικό boot animation του Xbox. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη Μαρτίου με τιμή $70.