Το YouTube και η τεράστια βάση χρηστών του, αποτελεί μια αναξιοποίητη πηγή για την αναπαραγωγή ταινιών, όπως συμβαίνει σε άλλες υπηρεσίες όπως το iTunes και το Roku. Αυτό φαίνεται πιστεύει και το ίδιο το YouTube το οποίο προχώρησε από τον περασμένο μήνα στον δωρεάν εμπλουτισμό της κατηγορίας “Movies & Shows” με 100 ταινίες με διαφημίσεις οι οποίες έχουν αφήσει εποχή.

Μερικά παραδείγματα είναι το Rocky αλλά και το The Terminator ενώ από κωμωδίες ξεχωρίζει το Legally Blonde. Αρχικά το Google φιλοδοξεί να φέρει έσοδα από τις ταινίες αυτές, προβάλλοντας διαφημιστικά κατά την αναπαραγωγή όμως επειδή κάτι τέτοιο φαντάζει ίσως αποτρεπτικό για πολλούς, η εταιρεία κοιτάει και άλλα σενάρια.

Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις υπηρεσίας στοχευμένης διαφήμισης που προωθεί η Google, τότε πραγματικά ανοίγονται νέοι δρομοι για το Youtube προκειμένου να κάνει τέτοιες προβολές απροβλημάτιστης. Πάντως η υπηρεσία ειναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανόν να κάνει το πέρασμα της και στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.