Το PlayStation 4 είναι η κονσόλα που συμπληρώνει πιο γρήγορα από κάθε άλλη, τα 100 εκατομμύρια πωλήσεις, ένα σημαντικό ρεκόρ που φανερώνει άλλωστε και την τεράστια επιτυχία της Sony.

Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός επιτεύχθηκε μέσα σε 5 χρόνια και 7 μήνες, 2 μήνες δηλαδή νωρίτερα από τον προηγούμενο κάτοχο του συγκεκριμένου ρεκόρ, του Wii της Nintendo ενώ οι μισές τουλάχιστον πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια. Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στατιτστικό στοιχείο που δημοσιοποίησε η Sony, φέρει τους gamers να αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια σε ψηφιακή μορφή από ότι σε φυσική μορφή.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Galaxy Tab S6 είναι το κορυφαίο tablet της Samsung.

Πάντως, όσο και εντυπωσιακό να είναι αυτό το νούμερο, η πραγματικότητα είναι ότι η Sony ετοιμάζει πυρετωδώς το διάδοχό του, έχοντας ήδη προχωρήσει στη δημοσιοποίηση μερικών πληροφοριών για τη νέα της κονσόλα, η οποία αναμένεται τους τελευταίους μήνες του 2020. Οι πωλήσεις του PlayStation 4 αν και υψηλές, σημειώνουν καθοδική πορεία, με το κοινό να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον διάδοχο της επιτυχημένης κονσόλας.

Η Sony αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation 5 τις επόμενες εβδομάδες.