Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο δημοφιλής είναι η σειρά Redmi Note της Xiaomi, όχι όμως με λεπτομέρειες, με την κινεζική εταιρεία να μας ενημερώνει σχετικά με την τελευταία της ανακοίνωση στο κοινωνικό δίκτυο Weebo της Κίνας.

Συγκεκριμένα η Xiaomi ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια Redmi Note συσκευές παγκοσμίως, αρχής γενομένης από το 2014 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο της σειράς. Το προηγούμενο σχετικό στατιστικό στοιχείο, αφορούσε τις πωλήσεις της σειράς Redmi Note 7 όπου μέχρι το τέλος Μαρτίου είχε πουλήσει 4 εκατομμύρια συσκευές, ένας αριθμός που εκτοξεύθηκε στα 15 εκατομμύρια τον Ιούλιο και στα 20 εκατομμύρια αυτό το μήνα. Ο λόγος που κάνει τη σειρά των Redmi Note να ξεχωρίζει στις πωλήσεις είναι η σχέση τιμής απόδοσης που προσφέρουν στη μεσαία κατηγορία, όπου κατά γενική ομολογία προσφέρουν πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την ποιότητα κατασκευής και φυσικά την τιμή, ικανοποιώντας ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών.

Ακόμα η Xiaomi δείχνει ότι θέλει να υποστηρίζει και τα παλιά μοντέλα κυκλοφορώντας συνεχώς αναβαθμίσεις Android, οι οποίες φέρνουν νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές της. Πάντως οι επιδόσεις της εταιρείας με τη σειρά αυτή αναμένονται να συνεχιστούν, αφού το Redmi Note 8 Pro δείχνει ότι είναι σε θέση να συνεχίσει στην ίδια πορεία αποτελώντας μια εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία.