Από τα smartphones και τα tablets στην εποχή των Phablets! 

Τι είναι τα phablets;

Είναι​ μια κατηγορία smartphones που είναι στο όριο να θεωρηθούν tablets​ λόγω του μεγέθους της οθόνης τους,​ …αλλά είναι βέβαια τηλέφωνα!​

Άρα πρακτικά είναι ένας συνδυασμός που… “σκοτώνει”: Smartphone-tablets ή καλύτερα “phablets”!

E​μείς σου εξηγούμε 10​ + 1 λόγους που αποδεικνύουν πως το phablet είναι μία αγορά που δεν θα μετανιώσεις. Γιατί;

1. Γιατί είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή

  Αυτό δεν σημαίνει πως “πάντα ό,τι πιο σύγχρονο είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί”. Για τα phablets όμως, ισχύει πως μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις λειτουργίες που διαθέτουν τα πιο σύγχρονα smartphones και tablets της αγοράς. Οπότε…

2. Γιατί διαθέτουν εντυπωσιακά υψηλής ανάλυσης κάμερα

Μέχρι τώρα έχεις υποψιαστεί πως τα phablets είναι δύο σε ένα (smartphone και tablet). Όταν όμως δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φακών τους, θα συνειδητοποιήσεις πως αντικαθιστούν και τις φωτογραφικές μηχανές, αφού υπάρχουν phablets με ανάλυση κάμερας – κρατήσου – 13 megapixel!

​ Και ναι, μπορεί όταν πας να βγάλεις φωτογραφία με το tablet να σε λένε γραφικό (ειδικά αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν πως τα tablets δε “φημίζονται”​ για τις κάμερές τους), όμως τα phablets έχουν κάμερες αντίστοιχες των smartphones!

3. Γιατί οι οθόνες τους θα σε κάνουν να ψιθυρίσεις “αποκλείεται”. 

Αν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν θα το καταλάβεις. Με αναλύσεις Full HD, Super IPS+ και σε 1080 Χ 1920 pixels καταλαβαίνεις πως απλές στιγμές μετατρέπονται σε εμπειρίες και απλές λύσεις ρουτίνας – όπως ας πούμε το να δεις μία ταινία καθώς ταξιδεύεις​ στο πλοίο – σε στιγμές πολυτέλειας. 

 4. Γιατί διαθέτουν – πραγματικά – δυνατούς επεξεργαστές

 Και δεν μιλάμε μόνο για τα πιο ακριβά phablets που διαθέτουν Quad-Core Qualcomm SnapdragonT 801 έως 2.5 GHz ή Quad-core 2.3 GHz Krait 400 με RAM 2GB και δυνατότητες επέκτασης. Ακόμα και πιο οικονομικές επιλογές, για λιγότερο επαγγελματική χρήση, τρέχουν για παράδειγμα IntelR AtomT Processor Z2580 (1MB Cache, 2.00 GHz) που μπορούν να ανταγωνιστούν (αν όχι να το ξεπεράσουν) οποιοδήποτε κινητό της οικονομικής εμβέλειάς τους.

 5. Γιατί είναι στις ίδιες τιμές με τα απλά smartphones

 Σκέψου τώρα, όλα τα παραπάνω με τιμές που αντιστοιχούν σε απλά smartphones. Ε, αυτό ακριβώς. Οι τιμές των phablets κυμαίνονται σε όλα τα επίπεδα και προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε τσέπη!

 6. Γιατί παρά το μέγεθός τους, στην πραγματικότητα εξοικονομείς χώρο

 Μπορεί το μέγεθός τους να είναι μεγαλύτερο από το κοινό smartphone, αλλά σκέψου πως στο συγκεκριμένο μέγεθος, χωράς smartphone, tablet και ψηφιακή μηχανή. Όλα αυτά σε μία συσκευή, γεγονός που εξοικονομεί χώρο, όχι μόνο στην καθημερινότητά σου, αλλά και στις καθημερινές μετακινήσεις σου ή στα ταξίδια σου!

 ​ Και ναι, ΔΕΝ θα είσαι αυτός που βγαίνει έξω και αφήνει στο τραπέζι: smartphone, tablet και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ούτε θα είσαι αυτός που έχει ξεχαστεί σε άλλη δεκαετία και κυκλοφορεί με μπανάνα (!) στη μέση για να τα χωρέσει όλα αυτά.​

 
7. Γιατί είσαι επαγγελματίας

​Κακά τα ψέματα: Αν είσαι επαγγελματίας, ξέρεις την ανάγκη που καλύπτει μία συσκευή με πρόσβαση στο internet και καλό μέγεθος οθόνης, όπου να μπορείς να πληκτρολογήσεις εύκολα μία απάντηση σε ένα mail ή να κάνεις μία “μικροδιόρθωση” σε​ μία παρουσίαση.

Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα από τον καθένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της άνεσης, του χώρου, της εξοικονόμησης χρημάτων και φυσικά της ποιότητας στην οθόνη. Άσε που επειδή είναι ακόμα καινούριο εντυπωσιάζει όταν το βλέπει κάποιος! ​

8. Γιατί σε γεμίζουν με ένα αίσθημα εντυπωσιασμού και υπερηφάνειας

Είναι τα φοβερά χρώματα της οθόνης; Είναι η δυνατότητα να τρέχεις άνετα και γρήγορα βαριά προγράμματα; Είναι το γεγονός πως είναι κάτι μοντέρνο ή μήπως το ότι πρόκειται για μία έξυπνη αγορά που εξοικονομεί χρήματα και χώρο για τους επαγγελματίες;​

Μάλλον είναι ο συνδυασμός τους που σου δημιουργεί αυτό το αίσθημα “Κοίτα  τι εντυπωσιακή αγορά έκανα σε τιμή smartphone…”!​

9. Γιατί θα βρεις τις αγαπημένες σου smart εφαρμογές, αλλά θα είναι πολύ πιο εύχρηστες

Δε θα μιλήσουμε για την ποικιλία των διαθέσιμων smart εφαρμογών σε αυτό το άρθρο. Απλά θα σου κλείσουμε το μάτι και θα σε αφήσουμε να φανταστείς πόσο πιο εύχρηστες είναι σε μία λειτουργική οθόνη όπως αυτή των phablets!

 10. Γιατί είναι στυλ!

 Κάποιοι θα πούνε πως οι geeks είναι “της μόδας”. Εμείς θα πούμε πως το phablet, χωράει στην τσέπη, αλλά χωράει ωραιότατα και στην τσάντα “της δουλειάς” που φοράς στην πλάτη και συνδυάζεται υπέροχα με wearables. Υπέροχα όμως! Οπότε ναι, μιλάμε για ένα smart device που θα ολοκληρώσει το στυλ σου, με ένα υπέροχο και πρακτικό τρόπο!

​10​ + 1. Και όχι, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την μπαταρία του

“Μα καλά, θα βλέπω ταινίες σε ανάλυση που θα ζήλευαν laptop και δεν θα έχω πρόβλημα με την μπαταρία του;”θα πεις. Σε παραπέμπουμε λοιπόν στην​ “power bank“, που θα σου λύσει τα χέρια, αφού θα μπορείς ανά πάσα στιγμή – όπου και αν βρίσκεσαι – να φορτίσεις το phablet, και να συνεχίσεις τις δραστηριότητες σου χωρίς να φοβάσαι/αγχώνεσαι ότι θα… ξεμείνεις! 

 

[sc:product article=1127087][sc:product article=1143869][sc:product article=1127150][sc:product article=1144009]