Λίγα gadgets μπορούν να καυχηθούν πως έχουν αλλάξει τον κόσμο, και σίγουρα το iPhone είναι ένα από αυτά. Η επιτυχία του από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας είναι μεγάλη και απόδειξη είναι η ανακοίνωση της Apple ότι την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία συμπλήρωσε 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις από όλα τα iPhone που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2007, με τον Steve Jobs να το έχει παρουσιάσει λίγους μήνες νωρίτερα, δημιουργώντας  αίσθηση με τις δυνατότητες του και την αρμονική σύνδεση hardware-software που διέφερε σημαντικά από οποιαδήποτε άλλη υλοποίηση smartphone εκείνη την εποχή, βάζοντας στο προσκήνιο το multi-touch ως τρόπο χειρισμού. Το κατόρθωμα της Apple με το 1 δισ. πωλήσεις iPhone είναι πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από 2 χρόνια, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πώληση 500 εκατομμυρίων συσκευών, κάτι που σημαίνει ότι μόλις σε 2 χρόνια η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει 500 εκατομμύρια iPhone.

Εκτός από ένα κορυφαίο προϊόν, το iPhone αποτελεί παράλληλα την ατμομηχανή των κερδών της Apple, αφού είναι υπεύθυνο για τα περισσότερα έσοδα της εταιρείας.