Το Facebook Messenger, η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και όχι μόνο, συμπλήρωσε το 1 δισ. ενεργούς χρήστες όπως ανακοίνωσε το Facebook.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης του Messenger είναι αρκετά μεγάλοι αφού μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει 800 εκατομμύρια χρήστες, ενώ τον περασμένο Απρίλιο είχε φτάσει τους 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Έτσι το Messenger έρχεται να προστεθεί σε μια μικρή ομάδα εφαρμογών που διαθέτουν περισσότερους από 1 δισ. χρήστες, όπως το ίδιο το Facebook αλλά και το WhatsApp που προχώρησε σε μια αντίστοιχη ανακοίνωση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα στατιστικά του Facebook Messenger ζαλίζουν αφού σχεδόν το 60% των χρηστών του Facebook, χρησιμοποιούν την υπηρεσία για την επικοινωνία με τους φίλους του ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ανακοίνωση ότι η λειτουργία τηλεφωνικών κλήσεων VOIP που υποστηρίζει, αντιστοιχούν στο 10% όλων των VOIP κλήσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα περισσότερες από 17 δισ. φωτογραφίες ανταλλάσoνται μεταξύ των χρηστών κάθε μήνα αλλά και 22 εκατομμύρια GIFs καθημερινά ως emoticons.

Πλέον το Messenger έχει μετατραπεί και σε πλατφόρμα, με την παρουσίαση διαφόρων bots που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήσεις προκειμένου να έχουν έναν ακόμα δίαυλο επικοινωνίας με τους πελάτες τους.