Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Assassin’s Creed 3 το επιτυχημένο έπος δράσης και περιπέτειας της Ubisoft συνεχίζεται. Από σήμερα κιόλας οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 μπορούν να ξεκινήσουν τις πειρατείες στα νερά της Καραϊβικής στο ρόλο του νεαρού κουρσάρου Edward Kenway και να βιώσουν στα πλαίσια του Assassin’s Creed 4 Black Flag το μεγαλύτερο και πλουσιότερο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σύνδεση με τα προηγούμενα επεισόδια δεν περιορίζεται στον τίτλο του παιχνιδιού και τη γνωστή βάση του σεναρίου που αφορά την επί χιλιετίες σύγκρουση μεταξύ των Ασασίνων (Assassins) και των Ναϊτών (Templars). Ο πρωταγωνιστής του Black Flag, ο Edward Kenway, είναι και παππούς του Connor, του πρωταγωνιστή του Assassin’s Creed 3. Στο ρόλο του νεαρού Εγγλέζου ο παίκτης οργώνει με το πλοίο του, το Jackdaw, τις τροπικές θάλασσες και εξερευνά σχεδόν 75 περιοχές της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής των πειρατών στις αρχές του 18ου αιώνα.

Το 40% του Assassin’s Creed 4 Black Flag διεξάγεται στο νερό, ενώ η βελτίωση του Jackdaw και η πρόσληψη ικανού πληρώματος διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον αγώνα κατά του βρετανικού και του ισπανικού στέμματος, αλλά και στις συγκρούσεις με άλλους πειρατές και τους Ναΐτες. Εκτός από εντυπωσιακές ναυμαχίες, ο παίκτης επιδίδεται σε εξερευνήσεις αρχαίων ερειπίων, κυνήγι άγριων ζώων, καταδύσεις για θησαυρούς και αθόρυβα περάσματα από ζωηρές πόλεις της Καραϊβικής, όπως η Αβάνα, το Κίνγκστον ή το Νασσάου.

Το Assassin’s Creed 4 Black Flag διατίθεται ήδη στα καταστήματα για το PS3 και το Xbox 360 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου σε έκδοση για υπολογιστές, Wii U και τις δύο κονσόλες επόμενης γενιάς.