Με τη σειρά 9000, η ολλανδική εταιρεία κατέστησε σαφές ότι στο μέλλον θα παίξει ενεργό ρόλο.

Μεταξύ των κατασκευαστών που παρουσίασαν τηλεοράσεις Ultra HD στην IFA ήταν και ο κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η Philips. Με τη σειρά 9000 – αποτελούμενη προς το παρόν από ένα μοντέλο 65 ιντσών και ένα μοντέλο 84 ιντσών – η ολλανδική εταιρεία κατέστησε σαφές ότι στο μέλλον θα παίξει ενεργό ρόλο.

Οι τηλεοράσεις UHD Philips 65PFL9708 και Philips 84PFL9708 με διαγώνιο οθόνης 165 cm (65 ιντσών) και 213 cm (84 ιντσών) αντιστοίχως έχουν ανάλυση 3840 x 2160 pixel (4K) και, χάρη στη μηχανή «Multicore-Ultra Pixel HD» (με λειτουργία αναβάθμισης περιεχομένων Full HD και SD), υπόσχονται εικόνα άριστης ποιότητας.

Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν την τεχνολογία Ambilight της Philips και προσαρμόζουν την ένταση του οπίσθιου φωτισμού LED δυναμικά, για μέγιστη αντίθεση, με βάση τη φωτεινότητα του δωματίου που υπολογίζεται μέσω ενός αισθητήρα φωτός. Σύμφωνα με τη Philips, οι τεράστιες τηλεοράσεις διαθέτουν, επίσης, δυνατή τεχνολογία ήχου και, χάρη στην προσεκτική επιλογή των tweeter και των subwoofer σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες βελτίωσης ήχου, αναπαράγουν εξαιρετικό στερεοφωνικό ήχο.

Σύντομα οι κάτοχοι των νέων τηλεοράσεων θα έχουν πρόσβαση στο διευρυμένο πακέτο Philips Smart TV με υπηρεσίες τηλεόρασης cloud. Το συνοδευτικό τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο διευκολύνει σημαντικά την εισαγωγή κειμένου. Επίσης, η πρόσθετη λειτουργία δείκτη επιτρέπει την επιλογή εφαρμογών από την αρχική οθόνη και την πλοήγηση στα διάφορα μενού και στο διαδίκτυο.

Τα δύο μοντέλα UHD Philips 65PFL9708 και Philips 84PFL9708 διατίθενται άμεσα στο εμπόριο στην (ενδεικτική) τιμή των 5.200 € και 15.500 € αντιστοίχως

Το ενσωματωμένο WiFi εξασφαλίζει τη γρήγορη σύνδεση με smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές. Μέσω της υποστήριξης των λειτουργιών WiFi Miracast και SimplyShare οι χρήστες μπορούν να προβάλουν τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και τα βίντεο των έξυπνων συσκευών στη μεγάλη οθόνη των τηλεοράσεων της σειράς 9000 της Philips. Η λειτουργία αναβάθμισης επεξεργάζεται τα περιεχόμενα αυτού του τύπου και τα βελτιώνει σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, οι τηλεοράσεις UHD μπορούν να προβάλλουν τα περιεχόμενα των smartphone και των tablet (WiFi Smart Screen), καθώς και τα περιεχόμενα άλλων τηλεοράσεων (MultiRoom) του δικτύου.

Τα δύο μοντέλα UHD Philips 65PFL9708 και Philips 84PFL9708 διατίθενται άμεσα στο εμπόριο στην (ενδεικτική) τιμή των 5.200 € και 15.500 € αντιστοίχως.