Λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης περιπέτειας δράσης Watch Dogs, η εκδότρια εταιρεία Ubisoft ανακοίνωσε την καθυστέρησή της για μερικούς ακόμη μήνες. Αυτή η απόφαση της γαλλικής εταιρείας δεν απογοήτευσε μόνο τους παίκτες, αλλά και τους επενδυτές. Την Τετάρτη η μετοχή της Ubisoft σημείωσε πτώση της τάξεως του 26%.

Ωστόσο, η σκληρή απάντηση από το χρηματιστήριο δεν οφείλεται αποκλειστικά στη μετατόπιση της δημοσίευσης του Watch Dogs (και του open world παιχνιδιού racing The Crew). Την ίδια στιγμή η Ubisoft έπρεπε να αναπροσαρμόσει σημαντικά τις προσδοκίες της για το τρέχον οικονομικό έτος. Αντί για κέρδος περίπου 100 εκατ., η εκδότρια εταιρεία παιχνιδιών θα πρέπει τώρα να υπολογίσει απώλειες ύψους 40 έως 70 εκατ. Ευρώ. Και αυτό επειδή οι τελευταίοι τίτλοι της, όπως οι Splinter Cell Blacklist και Rayman Legends, σημείωσαν πολύ χαμηλότερες πωλήσεις από τις προβλεπόμενες.

Η μετατόπιση του Watch Dogs για τις αρχές του 2014 δεν επηρεάζει μόνο τους παίκτες. Το θρίλερ της Ubisoft ήταν ένας από τους λίγους νέους τίτλους για τις αναμενόμενες κονσόλες Xbox One και PS4. Με την αφαίρεση του παιχνιδιού από το αρχικό πακέτο διαθέσιμων τίτλων τα δύο συστήματα νέας γενιάς έχασαν ένα μεγάλο μέρος του κοινού τους και πολλοί παίκτες μπορεί να καθυστερήσουν την αγορά μέχρι το 2014. Για την Ubisoft, ωστόσο, μπορεί αυτή η μετατόπιση να αποδειχτεί θετική. Η ομάδα ανάπτυξης θα έχει στη διάθεσή της περισσότερο χρόνο για τις τελευταίες πινελιές, η βάση της εγκατεστημένης πλατφόρμας θα είναι μεγαλύτερη στις αρχές του 2014 σε σύγκριση με τα τέλη του 2013 και ο ανταγωνισμός με το GTA 5 δεν θα είναι πλέον τόσο άμεσος.